روش نگهداری آرد

روش صحیح نگهداری از آرد یکی از دغدغه‌های مهم هنگام خرید این محصول است.
آردها در دو نوع اصلی تولید می‌شوند: آرد سفید و آرد کامل.
برای نگهداری بهتر از هر کدام، باید چند نکته ساده ولی ضروری را رعایت کنید.

روش نگهداری آرد از فریز کردن تا تشخیص آرد تازه

آرد از مهم‌ترین مواد غذایی است که همیشه در طول تاریخ، بخش اصلی ذخیره‌های خوراکی بوده است.
اگر به شکل درستی از آن مراقبت شود، برای مدت زیادی سالم و قابل استفاده می‌ماند.
همچنین به یاد داشته باشید که یک جای خنک و تاریک، بهترین محیط برای نگهداری آرد است.
می‌توانید آرد را در ظرف‌های دربسته و مقاوم که هوا از آن‌ها نفوذ نمی‌کند نیز نگهداری کنید.
اگر می‌خواهید طعم تازه‌ی آرد حفظ شود، بهتر است آن را به مقدار کم و به اندازه‌ی نیاز بخرید.
اما در مواقعی که به مقدار زیاد آرد نیاز دارید، رعایت چند نکته‌ی ساده کمک می‌کند تا مدت بیشتری از آن استفاده کنید.
در این بخش می‌خواهیم روش‌های نگهداری بهتر از آرد را به شما معرفی کنیم
و اطلاعاتی درباره‌ی افزایش زمان ماندگاری انواع آرد و راه‌های تشخیص آرد تازه از آرد قدیمی در اختیارتان بگذاریم.

روش نگهداری آرد:

روش نگهداری آرد تصفیه شده:

آردهای سفید و تصفیه‌شده انواع مختلفی دارند؛ مانند آرد همه‌کاره، آرد سفید، آرد مخصوص نان و آرد کیک.
در فرآیند تولید این آردها، پوسته و بخش مغذی جوانه از گندم جدا می‌شود و تنها قسمت درونی و نشاسته‌ای گندم باقی می‌ماند.
نتیجه، آردی نرم، با دانه‌بندی بسیار ریز و رنگ روشن است.
این نوع آردها چربی بسیار کمی دارند. وجود چربی کمتر باعث می‌شود آرد در برابر فساد و اکسید شدن مقاوم‌تر باشد.
به همین دلیل، آردهای تصفیه‌شده در مقایسه با آردهای کامل و دیگر انواع آرد، ماندگاری بیشتری دارند و دیرتر خراب می‌شوند.

یک روش جالب:

وقتی آرد خریداری شده را به خانه می‌آورید، بهتر است آن را به مدت دو روز کامل در فریزر قرار دهید.
این کار باعث می‌شود اگر تخم حشرات یا آفت‌های ریزی داخل بسته‌بندی آرد وجود دارد، از بین برود.
بعد از این مدت، آرد را از بسته اصلی خارج کنید و داخل یک ظرف درب‌دار پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید.
با این روش، هم از نفوذ رطوبت به آرد جلوگیری می‌شود و هم حشرات و آفات دیگر نمی‌توانند به آن وارد شوند.
همچنین این کار مانع جذب بوی سایر مواد غذایی موجود در فریزر توسط آرد می‌شود.

آردهای معمولی و تصفیه‌شده را بهتر است در جای خشک و خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید.
این نوع آرد در شرایط مناسب تا یک سال در انبار یا کابینت سالم می‌ماند.
اگر می‌خواهید مدت بیشتری از آرد نگهداری کنید یا در منطقه‌ای با آب‌وهوای گرم زندگی می‌کنید، می‌توانید آن را در فریزر بگذارید.
در این صورت، آرد تا حدود دو سال قابل استفاده خواهد بود.

سرد کردن آرد در فریزر، تأثیر بدی روی کیفیت و بافت آن نمی‌گذارد و می‌توانید به راحتی هر مقدار که نیاز دارید با قاشق بردارید؛
اما بهتر است قبل از استفاده، اجازه دهید آرد به دمای محیط برسد تا هنگام پخت، نتیجه بهتری بگیرید.

روش نگهداری آرد غلات کامل و آردهای خاص:

آردهای تهیه شده از غلات کامل، مانند آرد گندم کامل، جو، جو دوسر، برنج، چاودار و همچنین آردهای مغزها (مثل آرد بادام) و دانه‌ها، در دسته آردهای کامل قرار می‌گیرند.
این نوع آردها، برخلاف آردهای سفید، دارای سبوس و جوانه همراه با بخش درونی دانه هستند و به همین دلیل، سرشار از فیبر و مواد مغذی می‌باشند.
با این حال، این آردها نسبت به انواع دیگر، زودتر خراب می‌شوند.
دلیل این موضوع، وجود روغن‌های طبیعی در سبوس و جوانه است که در مجاورت هوا اکسید شده و باعث تغییر طعم آرد به طعمی نامطبوع می‌شوند.
برای نگهداری بهتر، ابتدا آرد غلات کامل را به مدت ۴۸ ساعت در فریزر قرار دهید.
سپس می‌توانید آن را در ظرفی دربسته و بدون نفوذ هوا، تا ۶ ماه در یخچال یا حداکثر یک سال در فریزر نگهداری کنید.
مقدار زیاد روغن‌های طبیعی در آرد گندم کامل و دیگر آردهای مشابه باعث می‌شود که در دمای معمولی اتاق به سرعت کیفیت خود را از دست بدهند.

موارد خراب شدن آرد:

حشرات:

حشرات ریز موجود در آرد و غلات را شپش می‌گویند.
اگر این حشرات را در آرد خانه خود دیدید، به احتمال زیاد از فروشگاه و همراه بسته‌بندی آرد به منزل شما منتقل شده‌اند.
شپش‌های ماده داخل دانه‌های غلات تخم می‌گذارند و پس از یک تا پنج ماه، نوزاد شپش‌ها از تخم بیرون می‌آیند.
هر لکه یا سطح قهوه‌ای رنگ روی آرد، معمولاً نشان‌دهنده وجود تخم شپش است.
اگر شک دارید که آرد آلوده است، کمی از قسمت‌های تیره‌تر آن را بین انگشتان خود مالش دهید. اگر بویی شبیه به نعنا احساس کردید، یعنی آرد شما آلوده شده است.
روش دیگر این است که لیوانی را تا لبه از آرد مشکوک پر کنید و با چاقو روی آن را صاف کنید.
سپس لیوان را برای چند ساعت در جلوی نور آفتاب قرار دهید.
اگر بعد از این مدت سطح صاف آرد به هم خورده و ناصاف شد، یعنی حشرات درون آن در حال حرکت هستند. در این صورت بهتر است آرد را دور بریزید.

بوی بد:

آردهای کامل به دلیل داشتن چربی، اگر در معرض هوا و رطوبت قرار بگیرند، دچار تغییر بو و مزه می‌شوند.
اگر آرد را به درستی نگهداری نکنیم، به مرور زمان تازگی خود را از دست می‌دهد، روی کیفیت نان یا غذای پخته شده اثر منفی می‌گذارد و حتی ممکن است باعث بیماری شود.
اگر آرد شما بوی کپک می‌دهد، بهتر است آن را دور بریزید.

تشخیص آرد تازه:

روی پاکت یا ظرف آرد، یک برچسب بزنید و روی آن نوع آرد و تاریخی که آن را خریده‌اید، یادداشت کنید. اینطوری می‌توانید همیشه بدانید آردتان چه مدت از خریدش گذشته و چه زمانی باید تازگی آن را چک کنید.

برای اینکه از کیفیت آردهای داخل انباری مطمئن شوید، این نکات را رعایت کنید:

– آردهای معمولی (مثل آرد همه‌کاره، آرد مخصوص شیرینی و کیک) تا دو سال قابل استفاده هستند. اگر می‌خواهید بفهمید که هنوز تازه هستند یا نه، به بوی آن‌ها توجه کنید. اگر آرد بوی نامطبوع و تندی می‌داد، احتمالاً خراب شده است.

– آردهایی که از مغزها یا دانه‌ها (مثل بادام، تخم کتان و کنف) تهیه می‌شوند، بهتر است در فریزر نگهداری شوند. این آردها در فریزر تا یک سال سالم می‌مانند. اگر طعم تلخ یا سوخته داشتند، یعنی دیگر قابل استفاده نیستند.

– آردهای سبوس‌دار (مثل آرد گندم کامل یا آرد جو) زودتر فاسد می‌شوند. این نوع آردها فقط ۳ تا ۶ ماه قابل استفاده هستند. آن‌ها را حتماً در یخچال بگذارید و قبل از مصرف، تاریخ انقضای آن‌ها را چک کنید. اگر بوی غیرعادی می‌دهند، بهتر است آن‌ها را دور بریزید.

در نهایت، آرد تازه و آرد قدیمی را با هم مخلوط نکنید، چون این کار باعث می‌شود آرد تازه، زودتر خراب شود.

صدف آرد:

ما در فروشگاه صدف آرد، آرد‌های تازه و باکیفیت را برای شما فراهم می‌کنیم.
انواع آرد در این فروشگاه، هم به مقدار کم و هم به صورت عمده به فروش می‌رسد.

اگر قصد خرید آرد به صورت اینترنتی دارید، می‌توانید سفارش خود را در وب‌سایت صدف آرد ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن