آرد چاودارچیست؟ و از کجا می توان آرد چاودار اصل را خرید؟

پیج اینستاگرام

فروشگاه آنلاین

خرید تعداد زیاد

پشتیبانی از طریق واتس‌اپ

آرد چاودار چیست؟ 

آرد چاودار چه نوع آردی است؟ شاید شما هم این سوال را در ذهن داشته باشید و دوست دارید بدانید چه تفاوتی با آرد معمولی گندم دارد.

آرد چاودار، در واقع پودری است که از آسیاب کردن دانه‌های کامل گیاه چاودار به دست می‌آید. از این آرد معمولاً برای درست کردن نان چاودار و همچنین خمیرترش استفاده می‌شود. نانی که با این آرد پخته می‌شود، عطر و طعم خاص خودش را دارد و از نظر مواد مغذی نیز غنی‌تر از نان گندم معمولی است. حالا ممکن است بپرسید: آرد چاودار را از کجا می‌توان خرید؟

شکل دانه چاودار

دانه چاودار

اصالت 

چاودار در اروپا بسیار پرمصرف است و هنوز هم در آلمان، پرمصرف‌ترین نوع آرد به شمار می‌رود.
این گیاه در زمان‌های بسیار قدیم از آسیا به اروپا راه یافت و در قرون وسطی به طور گسترده برای پخت نان و تولید نوشیدنی‌های الکلی از دانه‌های آن استفاده می‌شد.
چاودار در خاک‌های سبک و کم‌مغذی هم رشد می‌کند و حتی در شرایط آب‌وهوایی نامساعد نیز مقاومت دارد. به همین دلیل در مناطق سرد، کشت چاودار نسبت به گندم ارجحیت دارد؛ چرا که گندم بیشتر به آب‌وهوای گرم و خشک نیازمند است.
در آمریکای شمالی معمولاً دو نوع آرد چاودار تولید می‌شود:
– آرد چاودار روشن: ۸۰ درصد از کل تولید
– آرد چاودار تیره: ۲۰ درصد از کل تولید
در اروپای شرقی، آرد چاودار رنگ تیره‌تر و بافت درشت‌تری دارد.
در ادامه، برای پاسخ به این پرسش که آرد چاودار چیست، با کاربردهای مختلف این آرد بیشتر آشنا می‌شویم.

موارد مصرف آن

از آرد چاودار برای درست کردن نان چاودار و نان خمیرترش استفاده می‌شود.
هر دوی این نان‌ها طعم خاص و متفاوتی دارند که به خاطر مزهٔ کمی ترش این آرد است.
آرد چاودار نسبت به آردهایی مثل آرد نول، مواد مغذی بیشتری دارد و به همین دلیل برای پخت نان‌های رژیمی گزینهٔ بسیار مناسبی محسوب می‌شود.
این آرد در مقایسه با آرد گندم، هم مزه و هم بافت متفاوتی دارد.
آرد چاودار به اندازهٔ آرد گندم هوا را در خود نگه نمی‌دارد و در نتیجه نان حاصل، متراکم‌تر و با سوراخ‌های ریزتری خواهد بود.
بعضی از دستورهای پخت نان، ترکیبی مساوی از آرد چاودار و آرد گندم (۵۰-۵۰) را پیشنهاد می‌کنند.
در آمریکای شمالی، معمولاً در نان چاودار حدود ۲۰٪ آرد چاودار به کار می‌رود و بقیه را آرد گندم تشکیل می‌دهد تا هم طعم بیشتری پیدا کند و هم رنگ آن تغییر کند.
در اروپا نیز نان‌هایی دیده می‌شوند که کاملاً از این آرد (یعنی ۱۰۰٪ آرد چاودار) پخته می‌شوند.

آرد چاودار چیست؟

آرد چاودار کامل

دیگر کاربردهای آرد چاودار :

کاربرد اصلی این آرد برای درست کردن نان چاودار (روگن) است.
وقتی آرد چاودار را با آرد گندم مخلوط می‌کنند، به دلیل مقدار بالای پنتوزان موجود در آن، فرآیند کهنه شدن نان کند می‌شود و نان تازه‌تر می‌ماند.

دلیل اینکه فقط از آرد چاودار به تنهایی برای پخت نان استفاده نمی‌شود، این است که میزان گلوتن آن هم کم است و هم کیفیت پایینی دارد. در مقابل، آرد گندم به اندازه کافی گلوتن باکیفیت دارد که برای پخت نان مناسب است، اما مقدار پنتوزان آن کم است.
بنابراین با ترکیب مناسب این دو آرد، می‌توان نانی تولید کرد که هم خوشمزه و باکیفیت است و هم مدت بیشتری تازه می‌ماند.

برای بهبود کیفیت نان چاودار، بهتر است بین ۲۵ تا ۵۰ درصد آرد گندم به آن اضافه شود.

سایر کاربردهای آرد چاودار عبارتند از:
– استفاده در فرمولاسیون برخی بیسکویت‌ها و کراکرها
– تولید انواع مالت
– ساخت فرآورده‌های پولک‌شده برای غلات صبحانه
– به عنوان ماده حجم‌دهنده در سوپ‌ها
– استفاده در ترکیب انواع نان برای به تأخیر انداختن کهنه‌شدن آنها

آنالیز آرد چاودار:

مقدار مواد تشکیل‌دهنده آرد چاودار می‌تواند با توجه به نوع و روش تولید آن کمی فرق کند، اما به‌صورت کلی دارای ترکیبات زیر است:

مقدار تقریبی مواد در ۱۰۰ گرم آرد چاودار:

کربوهیدرات: ۵۵ تا ۷۰ درصد
فیبر خوراکی: ۱۰ تا ۱۵ درصد
پروتئین: ۸ تا ۱۵ درصد
چربی: ۱ تا ۲ درصد
رطوبت: ۱۰ تا ۱۵ درصد
خاکستر (املاح معدنی): ۱.۵ تا ۲ درصد

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن:

آهن: ۲ تا ۳ میلی‌گرم
منیزیم: ۳۰ تا ۸۰ میلی‌گرم
فسفر: ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم
پتاسیم: ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم
ویتامین‌های گروه B: شامل B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین) و B6

تاثیر میزان مصرف آرد چاودار در بافت نان :

  • مقدار کم چاودار( %۱۰-۵ کل آرد بر حسب وزن)

    افزودن این مقدار آرد چاودار، طعم نان را به شکل مشخصی تغییر می‌دهد.
    عطر و مزه مخصوص چاودار شاید خیلی واضح نباشد، اما در کل باعث بهتر شدن طعم نان می‌شود.
    دلیل این اتفاق، فعالیت آنزیم‌های آمیلاز در آرد چاودار است که باعث آزاد شدن قندهای بیشتر می‌شود.
    در فرانسه به نانی که به این شیوه درست می‌شود، نان د کمپاین می‌گویند.
    این نان‌ها معمولاً با خمیرمایه طبیعی (خمیرترش) تهیه می‌شوند و چاودار به دیگر آردها اضافه می‌گردد.
    مقدار چاودار در خمیر کم است و همین باعث می‌شود که از نظر بافت و ویژگی‌های خمیر، نتوان آن را از یک نان گندمی معمولی تشخیص داد.

    مقدار چاودار %۴۰ کل آرد بر حسب وزن

    نان‌هایی که حداقل چهل درصد آرد چاودار دارند، معمولاً با نام “نان چاودار” شناخته می‌شوند.
    مقدار آرد چاودار در این نان‌ها به‌اندازه‌ای است که پیشنهاد می‌شود همه یا بخش عمده‌ی آن به صورت خمیرترش چاودار به کار رود.
    عطر و طعم این نان کاملاً ویژه و متفاوت است.
    همچنین، میزان آرد گندم در تهیه‌ی این نان به اندازه‌ای است که گلوتن کافی برای پف کردن و ایجاد بافت مناسب در نان تولید کند.

    نان با بیش از ۵۰٪ آرد چاودار

    معمولاً این نان‌ها کمتر پف می‌کنند و بهتر است چند ساعت بعد از پخت، بریده شوند.

    مقایسه آرد چاودار و آرد گندم :

    آرد چاودار در مقایسه با آرد گندم، مقدار بیشتری از اسید آمینه‌ای به نام پرولین دارد. پرولین برای ساختن پروتئین در بدن لازم است. همین تفاوت، باعث می‌شود ویژگی‌های آرد چاودار با آرد گندم خیلی فرق کند. یکی از این تفاوت‌ها این است که در آرد چاودار، مقدار ماده‌ای به نام آکریل آمید که هنگام پخت در غذاهای نشاسته‌ای مثل سیب زمینی یا محصولات گندمی ممکن است ایجاد شود، کمتر است. این ماده با خطر ابتلا به سرطان مرتبط شناخته شده است.

    از نظر پروتئین، گندم معمولاً مقدار بیشتری دارد. برای مثال، در دو کف دست نان گندم، حدود ۶ گرم پروتئین وجود دارد، در حالی که همین مقدار نان چاودار ۵.۴ گرم پروتئین دارد. اما در مقابل، نان چاودار فیبر بیشتری دارد؛ در دو کف دست نان چاودار ۳.۷ گرم فیبر هست، ولی در نان گندم کامل همان مقدار، تنها ۲.۲ گرم فیبر یافت می‌شود.

    مصرف گندم باعث می‌شود بدن انسولین بیشتری ترشح کند. در نتیجه اگر به طور منظم گندم مصرف شود، نسبت به زمانی که چاودار می‌خورید، بدن چربی بیشتری ذخیره خواهد کرد.

    چاودار همچنین فیبر محلول بیشتری نسبت به گندم دارد. گاهی این مقدار حتی تا سه برابر نان سفید گندمی می‌رسد.

    سبوس چاودار نیز در مقایسه با سبوس گندم و دیگر غلات، از بهترین منابع لیگنان‌ها محسوب می‌شود.

    نان چاودار حدود ۲۰ درصد کالری کمتری نسبت به نان سفید گندمی دارد.

    آرد چاودار گلوتن کمتری هم دارد و به همین دلیل چسبندگی آن از آرد گندم کمتر است.

    این آرد به دلیل فیبر بیشتر، به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

    همچنین شاخص گلیسمی پایین‌تری دارد و برای کسانی که می‌خواهند قند خون خود را کنترل کنند، گزینه مناسب‌تری است.

    و سخن آخر

    پس از توضیح درباره آرد چاودار، این را هم اضافه می‌کنیم که برای اینکه بتوانیم به سرعت و بدون هیچ مشکلی این آرد را به دست شما برسانیم، خودمان دانه‌های چاودار را تهیه کرده‌ایم.
    هر زمان که سفارشی از طرف شما ثبت شود، این دانه‌ها برای آرد شدن فرستاده می‌شوند و سپس برای شما ارسال می‌گردند.
    این روش را انتخاب کرده‌ایم تا نشان دهیم سلامتی و رضایت شما چقدر برای ما اهمیت دارد و می‌خواهیم اعتماد شما را جلب کنیم.
    هنگام خرید آرد چاودار حتماً دقت کنید که محصولی خالص و بدون مواد افزودنی یا نگهدارنده انتخاب کنید تا در تهیه خمیرترش و نان‌های رژیمی نتیجه مطلوب بگیرید.
    ما در مجموعه صدف آرد به شما اطمینان می‌دهیم که این آرد تا به امروز بدون هیچ ناخالصی و با کیفیت بالا به دست مشتریان رسیده است.

    صدف آرد

    آرد چاودار توسط فروشگاه صدف آرد به دو صورت فله و بسته‌بندی شده عرضه می‌شود.
    اگر قصد خرید اینترنتی این آرد را دارید، می‌توانید سفارش خود را مستقیماً در وب‌سایت این فروشگاه ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن