روش تهیه نان جودوسر + فیلم

نان جودوسر یک نان محلی و سنتی است که در بعضی از نقاط ایران پخت می‌شود. این نان خواص زیادی دارد؛ از جمله به سلامت قلب کمک می‌کند، باعث کاهش وزن می‌شود، سطح انرژی بدن را بالا می‌برد، احتمال ابتلا به بیماری‌های جدی را کم می‌کند و همچنین ویتامین‌ها و املاح ضروری بدن را تأمین می‌نماید. در ادامه، طرز درست کردن این نان را یاد می‌گیریم تا بتوانیم از مزایای آن بهره‌مند شویم.

نان جودوسر

نان جودوسر :

نان جودوسر سرشار از فیبر است و این موضوع برای سلامت قلب شما بسیار مفید می‌باشد.
به دلیل محتوای بالای فیبر، خوردن این نان باعث می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و این ویژگی می‌تواند در کنترل و کاهش وزن به شما کمک کند.
این نان دارای کربوهیدرات‌های پیچیده است. این نوع کربوهیدرات به آهستگی در بدن شما هضم می‌شود و در نتیجه انرژی مورد نیاز شما را در طول روز به تدریج آزاد می‌کند.
گنجاندن نان جودوسر در برنامه غذایی می‌تواند احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت، سرطان و مشکلات قلبی را کاهش دهد.
علاوه بر این، نان جودوسر دارای ویتامین‌های گروه B و همچنین مواد معدنی مانند آهن، فسفر و پتاسیم است که در تأمین بخشی از نیازهای روزانه بدن شما به این ریزمغذی‌ها نقش دارند.

روش تهیه نان جودوسر :

برای درست کردن نان جودوسر به چه چیزهایی نیاز داریم و چگونه باید آن را آماده کنیم؟ در این بخش، مواد لازم و طرز تهیه این نان خوشمزه را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد.

مواد اولیه :

برای تهیه این نان خوشمزه، به مواد زیر نیاز دارید:

۴۰۰ گرم شیر که قبلاً جوشانده و خنک شده باشد
۲۰۰ گرم جو دوسر پرک
۸۰ گرم کره
۱۰۰ گرم عسل
۱۸ گرم خمیرمایه
۱۰۰ گرم آب گرم
۶ گرم نمک
۳۱۲ گرم آرد کامل
بین ۲۸۱ تا ۳۷۵ گرم آرد همه منظوره

روش تهیه نان جودوسر

طرز تهیه نان جو دوسر

مواد لازم:
– دو پیمانه آرد جو دوسر
– یک پیمانه آرد گندم کامل
– یک و نیم پیمانه آب گرم
– یک قاشق غذاخوری مخمر خشک
– یک قاشق چای‌خوری نمک
– یک قاشق غذاخوری عسل یا شکر

روش تهیه:

1. ابتدا مخمر را در آب گرم حل کنید و عسل یا شکر را به آن اضافه نمایید. بگذارید حدود ده دقیقه بماند تا مخمر فعال شود و مایع کف کند.

2. در یک کاسه بزرگ، آرد جو دوسر و آرد گندم کامل را با نمک مخلوط کنید.

3. مخلوط مخمر را به مواد خشک اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.

4. خمیر را روی سطح صافی قرار داده و به مدت ده دقیقه خوب ورز دهید تا نرم و انعطاف‌پذیر شود.

5. خمیر را در کاسه‌ای که کمی چرب شده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا حدود یک ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.

6. پس از این زمان، خمیر را دوباره ورز دهید و در قالب مخصوص نان که از قبل چرب شده قرار دهید.

7. اجازه دهید خمیر بیست دقیقه دیگر در قالب استراحت کند.

8. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد از قبل گرم کنید.

9. نان را به مدت سی تا چهل دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی رنگ شده و هنگام ضربه زدن به ته نان، صدای توخالی بدهد.

10. نان را از فر خارج کنید و بگذارید کاملاً خنک شود. سپس آن را برش زده و میل نمایید.

دستور العمل :

جودوسر پرک و کره را داخل یک کاسه بزرگ یا کاسه همزن بریزید. شیر را گرم کنید تا به جوش بیاید، سپس آن را روی مواد بریزید و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. حدود یک ساعت و نیم صبر کنید تا این مخلوط در دمای معمولی اتاق بماند و خنک شود.
حالا عسل، آب گرم، مخمر فوری و نمک را به کاسه اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا همه چیز یکدست شود.
آرد کامل را به مخلوط بیفزایید و با سرعت کم همزن، آن را به آرامی مخلوط کنید. سپس کم‌کم آرد همه‌منظوره اضافه کنید تا وقتی خمیر از دیواره‌های کاسه جدا شد. مراقب باشید فقط به اندازه‌ای آرد بریزید که خمیر نرم به دست آید و زیاد به دست نچسبد (در افزودن آرد زیاده‌روی نکنید!). خمیر را چند دقیقه با دست ورز دهید تا صاف و قابل کشش شود.
خمیر را داخل کاسه‌ای که کمی چرب شده بگذارید و روی آن را با یک دستمال یا نایلون بپوشانید. بگذارید حدود یک ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
پس از این مدت، با انگشت خمیر را کمی فشار دهید (سوراخ کنید) و آن را به دو تکه مساوی تقسیم کنید. هر تکه را به شکل نان درآورید و داخل دو قالب نان که از قبل چرب کرده‌اید قرار دهید.
تخم‌مرغ را بزنید و مقداری از آن را با برس یا دست به آرامی روی سطح نان‌ها بمالید. در پایان، کمی جودوسر پرک روی هر نان بپاشید.

رویه دوم:

روی خمیر را با یک لایه نایلون چرب شده به آرامی بپوشانید و آن را در محیطی گرم قرار دهید تا حجمش حدود ۲٫۵ سانتیمتر افزایش یابد. این مرحله معمولاً بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. سپس نایلون را با احتیاط از روی خمیر بردارید.
نان را در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید. نان وقتی آماده است که با ضربه زدن به سطح آن، صدای توخالی به گوش برسد (یا زمانی که دماسنج دمای داخلی ۹۵ درجه سانتی‌گراد را نشان دهد). پس از پخت، نان را به مدت ۱۵ دقیقه روی یک توری فلزی قرار دهید تا خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کرده و اجازه دهید کاملاً سرد شود.
در ادامه می‌توانید ویدیوی آموزش پخت نان جودوسر را نیز تماشا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن