کاربرد آرد سمولینا

صفحه اینستاگرام ما
فروشگاه محصولات
خرید به صورت عمده
پشتیبانی از طریق واتساپ
آرد سمولینا چه کاربردی دارد و در چه مواردی استفاده میشود؟ همچنین چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
آرد سمولینا
سمولینا که با نام اِرمیک نیز شناخته میشود، ریشه در واژه ایتالیایی “سمولو” دارد و به معنای سبوس است. این آرد از گندم دوروم، که سختترین نوع گندم است، تولید میشود.
رنگ زرد این آرد به دلیل وجود رنگدانههای طبیعی در آن است و همچنین دارای خاصیت آنتیاکسیدانی میباشد. ساختار آرد سمولینا و نوع گندمی که در آن به کار میرود، کاملاً با آرد نول تفاوت دارد. برای آشنایی بیشتر با آرد نول، میتوانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
از فواید آرد سمولینا میتوان به میزان بالای پروتئین، ویتامینها، املاح و دیگر مواد مغذی آن اشاره کرد. متأسفانه بخشی از این مواد مفید در طی فرآوری گندم دوروم از بین میروند.
به همین دلیل، آرد سمولینا معمولاً به صورت غنیشده در بازار عرضه میشود. یعنی پس از تولید، دوباره ویتامینها و مواد معدنی به آن اضافه میکنند تا ارزش غذایی آن حفظ شود. در نتیجه، آرد سمولینای غنیشوده بیشترین مقدار ویتامین و املاح را دارد.
جالب است بدانید که این آرد علاوه بر گندم، از برنج و ذرت هم تهیه میشود که به آنها به ترتیب سمولینای برنج و سمولینای ذرت گفته میشود.
در ادامه، با خواص و کاربردهای آرد سمولینا بیشتر آشنا خواهیم شد.
خواص آرد سمولینا
در ۵۶ گرم آرد سمولینای غنی شده و خام، حدود ۱۹۸ کالری انرژی وجود دارد. این مقدار حاوی ۴۰ گرم کربوهیدرات، ۷ گرم پروتئین، حدود ۷ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر و مقدار بسیار کمی چربی است.
سمولینا دارای مقدار زیادی ویتامینهای گروه B است و به همین دلیل، کمک زیادی به تبدیل غذا به انرژی در بدن میکند.
این آرد همچنین منبع خوبی از آهن و منیزیم محسوب میشود. در نتیجه به ساخت گلبولهای قرمز خون، تنظیم سطح قند خون و حفظ سلامت قلب کمک میکند.
۱٫ آرد سمولینا و سلامت قلب
آرد سمولینا مقدار زیادی فیبر دارد. خوراکیهای پرفیبر با پایین آوردن کلسترول و فشار خون، به سالم ماندن قلب کمک میکنند.
همچنین، سمولینا منیزیم زیادی دارد.
منیزیم در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سکته، نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
۲٫ آرد سمولینا و تناسب اندام
خیلی از ما فکر میکنیم خوردن ماکارونی باعث چاقی میشود.
اما شاید برایتان جالب باشد که آرد سمولینا به کار رفته در ماکارونی، فیبر زیادی دارد.
خوراکیهای پرفیبر، باعث میشوند برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید.
این احساس سیری از پرخوری جلوگیری میکند و در نتیجه به کنترل وزن کمک میکند.

کاربرد آرد سمولینا
آرد سمولینا کاربردهای زیادی دارد و در غذاهای مختلفی از آن استفاده میشود.
این آرد یکی از بهترین مواد برای یک رژیم غذایی سالم در سراسر جهان محسوب میشود. مثلاً در خاورمیانه، از آن برای درست کردن انواع دسر استفاده میکنند.
در شمال هند نیز شیرینیهای خوشمزهای مانند سوجی حلوا را با این آرد تهیه میکنند. برای پخت حلوا، آرد سمولینا را با حرارت تفت میدهند تا به رنگ قهوهای درآید، سپس آن را با کره، شکر و دیگر مواد ترکیب میکنند.
جالب است بدانید که در پخت شیرینی هم میتوان به جای آرد معمولی از آرد سمولینا استفاده کرد.
اما یکی از مهمترین کاربردهای این آرد، در تهیه ماکارونی است. ساخت ماکارونی با آرد سفید مشکل است و باعث میشود ماکارونی بعد از پخت بچسبد یا شکل خود را از دست بدهد.
به همین دلیل از آرد سمولینا استفاده میشود تا از چسبندگی ماکارونی هنگام پخت جلوگیری کند و کیفیت آن افزایش یابد.
هرچند مصرف این آرد هنوز در ایران خیلی رایج نیست، اما از آن در تهیه غلات صبحانه، پودینگ و کوسکوس نیز استفاده میشود.
تهیه فرنی با آرد سمولینا هم خوشمزه و متداول است.
اگر میخواهید نان شما ترد شود، میتوانید چند قاشق چایخوری آرد سمولینا به خمیر آن اضافه کنید.
همچنین برای درست کردن پودینگ، میتوانید سمولینا، عسل و وانیل را به شیر در حال جوش بیفزایید.
از این آرد حتی برای غلیظ کردن سس و ترشی هم میتوان استفاده کرد.
و اگر قبل از کباب کردن سیبزمینی، کمی آرد سمولینا روی آن بپاشید، تردتر و خوشمزهتر خواهد شد.
آرد سمولینا برای پخت کیک
میتوان از آرد سمولینا، مثل آرد نول، برای درست کردن کیک استفاده کرد. اگر میخواهید بیشتر درباره آرد نول بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله «آرد نول چیست؟» را بخوانید.
یکی از کاربردهای آرد سمولینا، پخت کیک است. این آرد نه تنها خواص زیادی دارد، بلکه طعم دلپذیری هم به کیک میبخشد.
برای تهیه کیک با آرد سمولینا، مواد زیر را آماده کنید:
– آرد سفید: ۱٫۵ پیمانه
– آرد سمولینا: ¾ پیمانه
– بیکینگپودر: ۱٫۵ قاشق چایخوری
– تخممرغ: ۶ عدد
– وانیل: ۱ قاشق چایخوری
– شکر: ۱ پیمانه
– شیر: ¾ پیمانه
– روغن مایع: ¾ پیمانه
– پودر نارگیل: ½ پیمانه
– مغز پسته و بادام: به مقدار لازم
طرز تهیه کیک با آرد سمولینا
برای درست کردن این کیک، اول زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیدهها را در یک کاسه تمیز بریزید و هم بزنید تا کاملاً پف کند و فرم بگیرد.
حالا شکر و وانیل را به زردهها اضافه کنید و با همزن بزنید تا مایه کرمرنگ و یکدستی به دست آید و شکر کاملاً در آن حل شود.
بعد از این مرحله، شیر و روغن را به مخلوط اضافه کرده و حدود دو دقیقه دیگر هم بزنید.
سپس این مواد را به کاسه سفیدههای زده شده بیفزایید و آرام با لیسک یا همزن، کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
در آخر، آرد الک شده، آرد سمولینا و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مخلوط کنید.
اگر دوست داشتید، میتوانید پودر نارگیل یا مغز پسته خردشده هم به مواد اضافه کنید.
قالب را از قبل چرب کرده و کمی آرد بپاشید. مواد کیک را داخل آن بریزید و در فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
صدف آرد:
آرد سمولینا توسط فروشگاه صدف آرد، هم به مقدار کم و هم به مقدار زیاد، به فروش میرسد.
اگر شما هم نیاز به خرید این آرد دارید، میتوانید به سادگی و به صورت آنلاین، سفارش خود را در وبسایت این فروشگاه ثبت کنید.














































