آرد گندم کامل؛ ارزش غذایی آن

صفحه اینستاگرام
فروشگاه
پشتیبانی واتساپ
خرید عمده
آرد گندم کامل از انواع آردهای سبوسدار محسوب میشود. این آرد سرشار از انواع ویتامینهاست. در نوشتههای قبلی توضیح دادیم که آرد گندم کامل چیست و به طور خلاصه برخی از فواید آن را بیان کردیم.
در این بخش میخواهیم بیشتر به ارزش غذایی این آرد بپردازیم و آن را دقیقتر بررسی کنیم.

گندم کامل
آرد سفید و آرد گندم کامل، دو ماده مهم در تهیه نان و سایر محصولات پخته شده هستند.
از گندم همچنین در تهیه غذاهایی مانند ماکارونی، رشته و بلغور نیز استفاده میشود.
گندم کامل میتواند منبعی سرشار از انواع آنتیاکسیدانها، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر باشد.
ارزش غذایی
گندم در درجه اول از کربوهیدراتها تشکیل شده، اما مقدار پروتئین آن نیز در سطح متوسطی قرار دارد.
در ادامه، ارزش غذایی مربوط به ۱۰۰ گرم از آرد گندم کامل (سبوسدار) ارائه شده است:
– کالری: ۳۴۰
– محتوای آب: ۱۱٪
– پروتئین: ۱۳٫۲ گرم
– کربوهیدرات: ۷۲ گرم
– قند: ۰٫۴ گرم
– فیبر: ۱۰٫۷ گرم
– چربی: ۲٫۵ گرم
منبع:
https://www.healthline.com/nutrition/foods/wheat
کربوهیدرات:
گندم هم مانند دیگر غلات، بیشتر از کربوهیدرات تشکیل شده است. بخش عمده این کربوهیدراتها، یعنی بیش از ۹۰ درصد آن، از نوع نشاسته است.
تأثیر نشاسته روی سلامتی ما، به این بستگی دارد که چقدر راحت در بدن هضم میشود. هر چه هضم آن آسانتر باشد، معمولاً قند خون را سریعتر بالا میبرد.
اگر قند خون بعد از خوردن غذا به سرعت افزایش پیدا کند، برای سلامتی مخصوصاً برای افرادی که دیابت دارند، میتواند مضر باشد.
با این حال، برخی از محصولات گندم که فرآوری شدهاند – مانند ماکارونی – به آسانی هضم نمیشوند و در نتیجه قند خون را به آن اندازه افزایش نمیدهند.

فیبر:
گندم کامل مقدار زیادی فیبر دارد، در حالی که گندم تصفیهشده تقریباً هیچ فیبری ندارد. در گندم کامل، حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد وزن آن را فیبر تشکیل میدهد.
فیبرها بیشتر در سبوس گندم وجود دارند. وقتی گندم آسیاب میشود، این بخش اغلب جدا میشود و به همین دلیل در آرد سفید دیگر فیبر چندانی باقی نمیماند. به همین خاطر است که به آرد گندم کامل، آرد سبوسدار هم میگویند.
برخی از این فیبرها برای باکتریهای مفید روده شما مثل غذا عمل میکنند. در کل، سبوس گندم تأثیرات خوبی روی سلامت دستگاه گوارش دارد.
پروتئین:
پروتئینها بین ۷ تا ۲۲ درصد از وزن خشک گندم را شامل میشوند.
گلوتن که خود گروه بزرگی از پروتئینهاست، میتواند تا ۸۰ درصد از کل پروتئین گندم را تشکیل دهد. وجود گلوتن باعث میشود خمیر حالت کشسانی و چسبندگی پیدا کند، ویژگیای که در پخت نان بسیار اهمیت دارد.
ویتامین ها و مواد معدنی:
گندم کامل سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی مفید است.
میزان این مواد معدنی در گندم، مانند بسیاری از غلات دیگر، به خاکی که در آن کشت شده بستگی دارد.
۱. **سلنیوم**: این ماده معدنی نقشهای مهمی در بدن ایفا میکند. مقدار سلنیوم گندم بسته به منطقه کشت متفاوت است و در بعضی جاها مانند چین، مقدار آن بسیار کم است.
۲. **منگنز**: این ماده به مقدار زیاد در غلات کامل، حبوبات، میوهها و سبزیجات یافت میشود.
۳. **فسفر**: فسفر برای حفظ و رشد بافتهای بدن ضروری است.
۴. **مس**: مس یک ماده معدنی مهم است که معمولاً در رژیمهای غذایی رایج، به اندازه کافی وجود ندارد. کمبود آن میتواند برای سلامت قلب مضر باشد.
۵. **فولات**: فولات که با نام ویتامین B9 یا اسیدفولیک نیز شناخته میشود، یکی از ویتامینهای گروه B است و بهویژه در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد.
برخی از مغذیترین بخشهای دانه گندم – یعنی سبوس و جوانه – در آرد سفید وجود ندارند، زیرا در طی فرآیند آسیاب و تصفیه جدا میشوند.
به همین دلیل، آرد سفید در مقایسه با آرد کامل، ویتامینها و مواد معدنی کمتری دارد.
گندم بخش اصلی غذای بسیاری از مردم جهان را تشکیل میدهد.
در بسیاری از کشورها، غنیسازی آرد با ویتامینها و مواد معدنی به یک قانون تبدیل شده است.
آرد گندم غنیشده میتواند منبع خوبی برای آهن، تیامین، نیاسین، کلسیم و ویتامین B6 باشد.
صدف آرد
آرد گندم کامل توسط فروشگاه صدف آرد، هم به مقدار کم و هم به مقدار زیاد، به فروش میرسد.
اگر شما هم قصد خرید آرد گندم کامل را دارید، میتوانید سفارش خود را به صورت اینترنتی در وبسایت این فروشگاه ثبت کنید.














































