روش تهیه نان پیده ترکی+ فیلم

نان پیده، یکی از نان‌های محلی و خوشمزه ترکی‌است که شکل و شمایل آن بسیار شبیه به نان بربری می‌باشد.
تهیه این نان در خانه بسیار ساده است و لازم نیست وقت زیادی برای ورز دادن خمیر آن صرف کنید.
اگرچه این نان به‌طور معمول در ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد، اما در دیگر روزهای سال نیز پخته و مصرف می‌شود.

نان پیده نان ساده و خوشمزه ترکی

مواد لازم برای تهیه نان پیده

لیست مواد:
* ۲۵ گرم مخمر تازه (یا ۶ گرم خمیرمایه خشک)
* ۲۰۰ میلی‌لیتر (معادل ۱ فنجان) شیر ولرم
* ۶۰ تا ۷۰ میلی‌لیتر آب ولرم
* ۵۰ میلی‌لیتر (معادل ۳ قاشق غذاخوری) روغن نباتی
* ۱ عدد تخم‌مرغ
* ۱۵ گرم (معادل ۳ قاشق چای‌خوری) شکر
* ۵ گرم (معادل ۱ قاشق چای‌خوری) نمک
* ۶۰۰ گرم (معادل ۶ فنجان) آرد فانتزی
* مقداری دانه کنجد

نان پیده

طرز تهیه:

اول خمیرمایه، شیر، روغن، سفیده تخم مرغ، شکر و نمک را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
بعد، آرد را به مخلوط اضافه کنید. یادتان باشد که آرد را کم کم و به آرامی بریزید.
حالا خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده بریزید و شروع به ورز دادن کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید.
خمیر را در یک کاسه که از قبل چرب شده است قرار دهید. روی کاسه را با یک پارچه بپوشانید و بگذارید به مدت نیم ساعت در جایی بماند و استراحت کند.
بعد از این زمان، یک بار دیگر خمیر را ورز دهید و آن را به دو تکه مساوی تقسیم کنید.
هر تکه خمیر را روی کاغذ روغنی بگذارید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم استراحت کند.
حالا با دست‌هایتان خمیر را باز و پهن کنید. می‌توانید انگشتان خود را به کمی روغن آغشته کنید تا کار راحت‌تر شود.
سپس، روی نان را با زرده تخم مرغی که از قبل داشتید بمالید و دانه‌های کنجد را روی آن بپاشید.
فر را از قبل روی دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و نان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بپزید تا روی آن طلایی و خوش‌رنگ شود.

نکات مهم:
– اگر خمیرتان خشک بود و به خوبی شکل نمی‌گرفت، می‌توانید دو سه قاشق آب به آن اضافه کنید.
– اگر خمیر بیش از حد به دستتان چسبید، دو قاشق آرد به آن بزنید تا حالت بهتری پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن