روش تهیه نان پیده ترکی+ فیلم

نان پیده، یکی از نانهای محلی و خوشمزه ترکیاست که شکل و شمایل آن بسیار شبیه به نان بربری میباشد.
تهیه این نان در خانه بسیار ساده است و لازم نیست وقت زیادی برای ورز دادن خمیر آن صرف کنید.
اگرچه این نان بهطور معمول در ماه مبارک رمضان طرفداران زیادی دارد، اما در دیگر روزهای سال نیز پخته و مصرف میشود.

مواد لازم برای تهیه نان پیده
لیست مواد:
* ۲۵ گرم مخمر تازه (یا ۶ گرم خمیرمایه خشک)
* ۲۰۰ میلیلیتر (معادل ۱ فنجان) شیر ولرم
* ۶۰ تا ۷۰ میلیلیتر آب ولرم
* ۵۰ میلیلیتر (معادل ۳ قاشق غذاخوری) روغن نباتی
* ۱ عدد تخممرغ
* ۱۵ گرم (معادل ۳ قاشق چایخوری) شکر
* ۵ گرم (معادل ۱ قاشق چایخوری) نمک
* ۶۰۰ گرم (معادل ۶ فنجان) آرد فانتزی
* مقداری دانه کنجد
نان پیده
طرز تهیه:
اول خمیرمایه، شیر، روغن، سفیده تخم مرغ، شکر و نمک را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
بعد، آرد را به مخلوط اضافه کنید. یادتان باشد که آرد را کم کم و به آرامی بریزید.
حالا خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده بریزید و شروع به ورز دادن کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید.
خمیر را در یک کاسه که از قبل چرب شده است قرار دهید. روی کاسه را با یک پارچه بپوشانید و بگذارید به مدت نیم ساعت در جایی بماند و استراحت کند.
بعد از این زمان، یک بار دیگر خمیر را ورز دهید و آن را به دو تکه مساوی تقسیم کنید.
هر تکه خمیر را روی کاغذ روغنی بگذارید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم استراحت کند.
حالا با دستهایتان خمیر را باز و پهن کنید. میتوانید انگشتان خود را به کمی روغن آغشته کنید تا کار راحتتر شود.
سپس، روی نان را با زرده تخم مرغی که از قبل داشتید بمالید و دانههای کنجد را روی آن بپاشید.
فر را از قبل روی دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و نان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بپزید تا روی آن طلایی و خوشرنگ شود.
نکات مهم:
– اگر خمیرتان خشک بود و به خوبی شکل نمیگرفت، میتوانید دو سه قاشق آب به آن اضافه کنید.
– اگر خمیر بیش از حد به دستتان چسبید، دو قاشق آرد به آن بزنید تا حالت بهتری پیدا کند.














































