آموزش از بین بردن حباب پارافین ژله‌ای (+ ویدئو)

راهنمای رفع حباب در شمع‌های ژله‌ای
شمع‌های ژله‌ای به خاطر شفاف بودن و زیبایی چشمگیرشان، بسیار محبوب هستند. اما گاهی حباب‌های هوای داخل آن‌ها، از زیبایی و کیفیت شمع کم می‌کند. در این مطلب، روش‌های جلوگیری و رفع این حباب‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

چرا پارافین ژله‌ای حباب می‌زند؟

پارافین ژله‌ای که به آن Gel Wax هم می‌گویند، قوام شفاف و نیمه‌مایعی دارد. به همین خاطر، وقتی در حال درست کردن شمع هستید، به راحتی حباب‌های هوا را به خود جذب می‌کند و آن‌ها را درونش نگه می‌دارد. مهم‌ترین دلایلی که باعث به وجود آمدن این حباب‌ها می‌شوند، عبارتند از:

1. ذوب سریع و حرارت بیش از حد

وقتی پارافین ژله‌ای با حرارت مستقیم یا زیاد ذوب می‌شود:

  • مولکول‌های روغن معدنی موجود در آن به سرعت بخار می‌شوند.

  • این بخارهای محبوس به‌صورت حباب ظاهر می‌شوند.

  • همچنین حرارت ناگهانی می‌تواند سبب ایجاد بخار از رطوبت باقی‌مانده در ظرف یا تزئینات شود.

راه‌حل: استفاده از روش بن‌ماری و کنترل دمای ذوب (90 درجه سانتی‌گراد) برای ذوب آرام و یکنواخت.


2. هم‌زدن نادرست ژل در حین ذوب

حرکت دادن سریع یا بی‌نظم پارافین در حین ذوب باعث ورود هوای بیرونی به داخل ژل می‌شود. از آنجایی که بافت ژل غلیظ است، حباب‌های وارد شده به‌راحتی به سطح نمی‌رسند و محبوس می‌شوند.

راه‌حل: اگر لازم است رنگ یا اسانس اضافه کنید، این کار را در دمای پایین و با هم‌زدن آهسته انجام دهید.


3. ریختن ژل داغ در ظرف سرد یا مرطوب

اگر دمای ظرف شیشه‌ای یا قالب شما خیلی کمتر از ژل باشد:

  • تفاوت دما باعث انقباض سریع ژل در سطح تماس می‌شود.

  • حباب‌هایی که باید به بالا بیایند، در لایه‌های پایین گیر می‌افتند.

راه‌حل: ظرف را با سشوار یا بخار ملایم گرم کنید تا دمای آن با ژل همخوانی داشته باشد.


4. ریختن سریع یا از ارتفاع زیاد

ریختن پارافین از ارتفاع زیاد یا با فشار، هوا را به داخل لایه‌های ژل هل می‌دهد. این هوا به‌شکل حباب درون ژل باقی می‌ماند.

راه‌حل: ژل را با دمای مناسب و به‌آرامی از کنار ظرف بریزید، نه از بالا یا وسط.


5. تزئینات مرطوب یا متخلخل

اشیاء دکوری مانند گل خشک، صدف، سنگ و چوب اگر:

  • مرطوب باشند، بخار تولید می‌کنند.

  • سطح متخلخل داشته باشند، حباب‌ها از سطح آن‌ها خارج می‌شوند و داخل ژل می‌مانند.

راه‌حل: تزئینات را از قبل خشک کنید و با سشوار یا الکل ضدعفونی و آماده نمایید.

 

راه‌های جلوگیری از ایجاد حباب در شمع ژله‌ای

پارافین را به آرامی و با حرارت ملایم آب کنید
در طول این فرآیند، پارافین را به هیچ وجه هم نزنید
در ابتدا پارافین را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کنید
قبل از شروع، ظرف و وسایل تزئینی را با سشوار گرم نمایید
قالب را پیش از ریختن ژل، با الکل پاک کنید
ژل را زمانی که دمای آن به حدود ۹۰ درجه سانتی‌گراد رسید، داخل قالب بریزید
پارافین ذوب شده را به نرمی و بدون اعمال هیچ فشاری درون ظرف بریزید

راه‌های از بین بردن حباب‌های ایجادشده

برای خارج کردن حباب‌های هوا از اطراف ظرف، می‌توانید از سشوار صنعتی استفاده کنید و آن قسمت‌ها را به آرامی گرم کنید.

سپس، ظرف را به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه داخل فر قرار دهید. دمای فر باید پایین و حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

اگر فر در دسترس ندارید، جای نگرانی نیست. می‌توانید ظرف را به مدت حدود ۲ ساعت در زیر نور مستقیم آفتاب بگذارید تا به همان نتیجه برسید.

این پارافین ژله‌ای شفاف، مخصوص شمع‌سازی حرفه‌ای و بی‌حباب است

نکات تکمیلی

حتماً از پارافین ژله‌ای مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.
تزئیناتی که روی شمع قرار می‌دهید، باید کاملاً خشک باشند.
برای این نوع شمع‌ها، از فیتیله‌ی مخصوص شمع‌های ژله‌ای استفاده شود.

جمع‌بندی

برای ساختن شمع‌های شیک و بدون هیچ حباب، باید پارافین ژله‌ای را به روش درست ذوب کرده و داخل قالب بریزید. با رعایت این روش‌ها، شمع‌های شما جلوه‌ای حرفه‌ای پیدا می‌کنند و از نتیجه کار کاملاً راضی خواهید بود.

برای خرید پارافین شمع‌سازی و پارافین خمیری می‌توانید به وب‌سایت آرین لوتوس سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن