صفحه اینستاگرام ما
فروشگاه اینترنتی
خرید عمده
پشتیبانی از طریق واتساپ
در این بخش، قصد داریم درباره تأثیر آرد جو بر بیماری دیابت صحبت کنیم.
پیش از این، در مورد خود آرد جو و خواص مهم آن برای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن مطالبی ارائه کردیم. حالا میخواهیم به نقش آرد جو در بهبود شرایط افراد مبتلا به دیابت بپردازیم.
آرد جو سبوس دار
آرد جو
آرد جو مقدار زیادی فیبر دارد. فیبر به خاطر فواید زیادی که برای سلامتی دارد، توجه کارشناسان را به خود جلب کرده است.
میزان نیاز هر فرد به مواد مغذی، بستگی به سن و جنسیت او دارد.
«بتاگلوکان» نوعی فیبر است که در جو وجود دارد.
بررسیها نشان میدهند این نوع فیبر، خطر چاقی و مشکلات مربوط به آن مانند سکته مغزی، دیابت و بیماریهای قلبی را کم میکند.
خواص آرد جو چیست؟
آرد جو و دیابت
تحقیقات تازهای از دانشگاه لوند در سوئد نشان میدهد که مصرف جو میتواند به سرعت باعث بهبود سلامت افراد شود، زیرا سطح قند خون را کاهش میدهد و احتمال ابتلا به دیابت را کم میکند. دلیل این تأثیر مثبت، وجود ترکیب خاصی از فیبرهای خوراکی در جو است. این نوع فیبر علاوه بر کمک به کنترل اشتها، احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی را نیز کاهش میدهد.
آرد جو و دیابت
فیبر موجود در جو
آن نیلسون، استاد دانشگاه در مرکز علوم تغذیه برای سلامتی و یکی از پژوهشگران این تحقیق، میگوید: «این موضوع هم تعجببرانگیز است و هم امیدوارکننده که انتخاب یک ترکیب درست از فیبرهای خوراکی میتواند – حتی در زمانی کوتاه – چنین فواید قابل توجهی برای سلامت افراد به همراه داشته باشد.»
این پژوهش با حضور افراد سالم میانسال انجام شد که از آنان خواسته شده بود به مدت سه روز – در وعدههای صبحانه، ناهار و شام – نان تولیدشده از آرد جو مصرف کنند.
نتیجه تحقیقات:
حدود ۱۱ تا ۱۴ ساعت پس از آخرین وعدهی غذایی روز، وضعیت سلامت شرکتکنندگان از نظر عوامل خطرزای دیابت و بیماریهای قلبی بررسی شد. پژوهشگران متوجه شدند که سوختوساز بدن افراد تا ۱۴ ساعت بهتر عمل میکند و فوایدی مانند کاهش قند و انسولین خون، افزایش حساسیت به انسولین و کنترل بهتر اشتها را به همراه دارد.
این تغییرات زمانی رخ میدهد که ترکیب خاصی از فیبرهای غذایی، مانند فیبر موجود در مغز جو، به روده میرسد و باعث افزایش باکتریهای مفید و ترشح هورمونهای مؤثر در بدن میشود.
به گفته آن نیلسون، پژوهشگر ارشد این مطالعه، پس از خوردن نان تهیهشده از دانهی جو، شاهد افزایش هورمونهای رودهای هستیم که سوختوساز و اشتها را تنظیم میکنند.

آرد جو به دلیل داشتن فیبر فراوان، تأثیر بسیار خوبی بر سلامت رودهها دارد. این فیبر به هضم غذا کمک میکند و باعث میشود رودهها عملکرد بهتری داشته باشند. همچنین، مصرف آن میتواند به پاکسازی و تنظیم فعالیت دستگاه گوارش منجر شود.
آرد جو و تاثیر آن بر روده ها:
یک گروه پژوهشی از دانشگاه گوتنبرگ سوئد در مطالعهای دریافتند که فیبر موجود در دانه جو باعث رشد باکتریهای مفید روده میشود. این باکتریها به طور مستقیم روی قند خون تأثیر میگذارند و به پایین آوردن آن کمک میکنند. همچنین، جو باعث کاهش نوعی باکتری مضر در روده میشود.
تأثیرات جو بر بدن به میکروبهای روده هر فرد بستگی دارد؛ به این صورت که افرادی که باکتری خاصی به نام Prevotella copri در روده آنها کمتر است، از مصرف جو سود کمتری میبرند. مصرف بیشتر جو میتواند به افزایش باکتریهای مفید روده کمک کند.
Prevotella copri از میکروبهای ساکن روده است که نقش مهمی در ایجاد بیماریهای خودایمنی سیستمیک دارد. البته باید توجه داشت که همه این باکتریها مضر نیستند و برخی از آنها مسئول هضم و جذب مواد غذایی در بدن هستند.
از دیگر فواید دانه جو:
بارها شنیدهایم که جو برای سلامت قلب مفید است. پژوهشهای پیشین نیز این موضوع را تأیید کردهاند. برای مثال، در سال ۲۰۱۰ گروهی از پژوهشگران هلندی دریافتند که وقتی مردان، جو پختهشده را به جای نان سفید مصرف میکنند، سطح قند خونشان بهتر کنترل میشود.
مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند که غلات کامل مانند جو، میتوانند فشار خون و کلسترول را کاهش دهند و حتی به حفظ وزن مناسب کمک کنند. به همین دلیل، جو یک گزینه غذایی امیدوارکننده برای افراد دارای اضافه وزن یا مبتلایان به دیابت به شمار میرود.
نیلسون در پایان میگوید: „استفاده به موقع از دانه جو میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی و دیابت جلوگیری کند.”

دانه جو مقدار زیادی فیبر دارد.
امروزه تعداد افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ بسیار بیشتر از گذشته شده است. پژوهشگران به این فکر میکنند که اگر مردم بهتر بدانند مواد غذایی پرفیبر چه فوایدی برای سلامتی دارند، فروشگاهها هم محصولات سالمتری مانند جو را بیشتر عرضه خواهند کرد. در نتیجه این کار، افراد بیشتری تمایل پیدا میکنند تا جو را در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ مثلاً آن را به سالاد، سوپ یا خورشت اضافه کنند یا به جای برنج و سیب زمینی مصرف نمایند.
صدف آرد:
ما تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا آرد جو را به طور کامل و با حفظ سبوس طبیعی آن به دست شما برسانیم. مشتریان ما به خوبی تأثیر شگفتانگیز این آرد را در بهبود وضعیت بیماری دیابت خود مشاهده خواهند کرد.
آرد جو سبوس دار در فروشگاه صدف آرد هم به مقدار کم و هم به صورت عمده عرضه میشود.
هموطنان و مصرفکنندگان محترم میتوانند برای خرید اینترنتی آرد جو سبوس دار، سفارش خود را مستقیماً در وبسایت صدف آرد ثبت کنند.