گندم سیاه و خواص بی نظیر آن

صفحه اینستاگرام
فروشگاه
خرید عمده
پشتیبانی واتساپ
گندم سیاه جزو خوراکیهایی است که به آنها غلات پرخاصیت میگویند. این غلات، دانههایی هستند که معمولاً مانند غلات معمولی مصرف میشوند، اما برخلاف غلات دیگر، در مزارع علفی رشد نمیکنند. همان طور که قبلاً گفتیم، گندم سیاه چیست؟
این دانه معمولاً در غذاهای رژیمی خام، یا به شکل آرد، رشته و بلغور مورد استفاده قرار میگیرد.
از آرد گندم سیاه در تهیه نانهای رژیمی، کلوچه، بیسکویتهای سبک، انواع آش و رشتهپلوهای کمکالری استفاده میشود.
در ادامه با برخی از فواید گندم سیاه برای سلامتی بیشتر آشنا میشویم.
گندم سیاه، با وجود اسمش، اصلاً به خانواده گندم مربوط نیست. این دانه کوچک، خواص فوقالعادهای دارد و در آشپزی کاربردهای زیادی پیدا میکند.
یکی از اصلیترین موارد استفاده از گندم سیاه، تهیه آرد از آن است. این آرد، برخلاف آرد گندم، گلوتن ندارد. به همین دلیل برای کسانی که به گلوتن حساس هستند یا بیماری سلیاک دارند، گزینه بسیار مناسبی است. از این آرد میتوان برای پخت نان، کیک، پنکیک و انواع شیرینیها استفاده کرد.
حلیم گندم سیاه هم از غذاهای خوشمزه و مقوی است که در برخی مناطق محبوبیت زیادی دارد. این غذا، بهخصوص در روزهای سرد سال، یک وعده غذایی گرم و انرژیبخش محسوب میشود.
یکی از شناختهشدهترین محصولات گندم سیاه، “چاودار” یا همان بلغور آن است. از این بلغور برای تهیه نوعی غذای محبوب به نام “کاشا” استفاده میشود که میتوان آن را به تنهایی یا همراه با گوشت، مرغ و سبزیجات سرو کرد.
علاوه بر این، از دانه های گندم سیاه در سالادها، سوپ ها و به عنوان جایگزین برنج استفاده میکنند. جوانه گندم سیاه نیز ارزش غذایی بالایی دارد و میتوان آن را به غذاهای مختلف اضافه کرد.
در نهایت، از این گیاه در صنایع دیگر مانند تولید عسل (به ویژه عسل گندم سیاه که طعم خاصی دارد) و حتی به عنوان خوراک دام استفاده میشود.
فواید گندم سیاه:
۱/ تقویت سلامت قلب
یک دانه مفید برای سلامت قلب و عروق
این دانهها میتوانند به کاهش خطر بالا رفتن کلسترول و فشار خون کمک کنند.
https://www.medicalnewstoday.com/
۲/ کنترل بهتر قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت
دانههای گندم سیاه دارای ترکیبات مفیدی هستند که میتوانند به تنظیم قند خون کمک کنند. در یک مطالعه، نان ساخته شده از آرد کامل گندم سیاه با نان معمولی تهیه شده از آرد سفید گندم مقایسه شد. نتایج نشان داد که نان گندم سیاه به شکل چشمگیری باعث کاهش قند خون و افزایش ترشح انسولین در بدن میشود.
https://www.healthline.com/
۳/ افزایش سطح سلامتی برابر و یا حتی بیشتر از سبزیجات و میوه ها
تحقیقات علمی ثابت کردهاند افرادی که به طور منظم از غلات کامل و مواد غذایی پرفیبر استفاده میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار دارند.
۴/ فواید قابل توجه آن بر قلب و عروق زنان یائسه
مصرف غلات کامل مانند گندم سیاه، دستکم شش بار در هفته، انتخاب بسیار مناسبی برای بانوانی است که به دوران یائسگی وارد شدهاند و با مشکلاتی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا یا دیگر نشانههای بیماریهای قلبی و عروقی روبرو هستند.
۵/ بهبود هضم غذا
سرشار از فیبر میباشد. فیبر غذایی در واقع نوعی کربوهیدرات موجود در گیاهان است که بدن انسان قادر به هضم و تجزیه آن نیست. این ماده به کارکرد بهتر رودهها کمک کرده و عبور غذا را در دستگاه گوارش آسان میکند. علاوه بر این، فیبر ممکن است مزایای دیگری همچون کمک به کاهش وزن و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نیز داشته باشد.
http://www.dietandfitnesstoday.com/
۶/ کنترل وزن
این دانهها برای کنترل وزن نیز بسیار مناسب هستند. منظور از سیری، احساس پُری و رضایت بعد از خوردن غذاست.
این حس نقش مهمی در جلوگیری از اضافه وزن یا کمک به لاغری دارد. بعضی از خوراکیها باعث افزایش سیری میشوند و میتوانند برای مدت بیشتری شما را سیر نگه دارند. در نتیجه، این ویژگی میتواند میزان کالری دریافتی شما در طول روز را کاهش دهد.
۷/ مفید برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک
گندم سیاه کاملاً خالی از گلوتن است. از این دانهها معمولاً برای درست کردن خوراکیهای بدون گلوتن، مخصوصاً انواع غلات صبحانه، استفاده میشود.
۸/ مفید برای پوست و مو
ویتامینهای گروه B که در گندم سیاه وجود دارند، به سالم نگه داشتن پوست و مو کمک میکنند.
ویتامین B6 نقش بسیار مهمی در رشد موها دارد.
این دسته از ویتامینها همچنین آسیبی که پوست در اثر نور آفتاب میبیند را کمتر میکنند.
علاوه بر این، بیوتین موجود در گندم سیاه باعث میشود رطوبت پوست بیشتر حفظ شود.

نان تهیه شده از آرد گندم سیاه
در اینجا به صورت مختصر، به چند مورد از ویژگیهای مهم دانه گندم سیاه اشاره کردیم. در بخشهای آینده، هر یک از این مزایا به طور کامل و با جزئیات بررسی خواهند شد.
آرد گندم سیاه:
از این دانهها، آردی به نام آرد گندم سیاه تهیه میشود. این آرد را میتوان برای پخت انواع نان، چه نانهای ضخیم و حجیم و چه نانهای نازک، به کار برد. نان یکی از اصلیترین خوراکیها در سبد غذایی مردم است. بنابراین، کیفیت و سلامت نان، نقش بسیار مهمی در تندرستی جامعه ایفا میکند. مقدار استفاده از این آرد در تهیه نان، کاملاً به ذائقه و انتخاب افراد بستگی دارد. همچنین میتوان آن را به نسبتهای مختلف با آرد گندم معمولی مخلوط کرد و مورد استفاده قرار داد.
صدف آرد:
آرد گندم سیاه توسط فروشگاه صدف آرد، هم به مقدار کم و هم به مقدار زیاد، به فروش میرسد.
اگر شما هم به آرد گندم سیاه نیاز دارید، میتوانید سفارش خود را به صورت اینترنتی و از طریق وبسایت این فروشگاه ثبت کنید.














































