آرد جو چیست؟ واز خواص بی نظیر آن برای سلامتی و ایمنی بدن چه می دانید؟

پیج اینستاگرام
فروشگاه آنلاین
خرید تعداد زیاد
پشتیبانی از طریق واتساپ
فواید جو برای سلامتی چیست؟
جو یک دانه کامل و پرخاصیت است که کشت آن برای نخستین بار، نزدیک به ده هزار سال پیش در کشور اتیوپی و بخشهایی از جنوب شرق آسیا آغاز شد. انسانهای گذشته هم برای رفع گرسنگی و هم به خاطر فواید درمانی از این غله استفاده میکردند.
این دانه کاربردهای فراوانی در برنامه غذایی روزانه دارد. از جو میتوان در پخت نان، تهیه نوشیدنیها، انواع آش و خورشت و بسیاری غذاهای دیگر بهره برد.
همانطور که اشاره شد، یکی از روشهای رایج استفاده از جو، پخت نان جو است. آرد جو نیز فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد که در ادامه به بخشی از این خواص اشاره میکنیم. خواص آرد جو چیست؟
در اینجا به چند مزیت مصرف آرد جو برای سلامتی اشاره می کنیم:
۱٫ روده بزرگ و روده را سالم نگه می دارد.
نان جو به دلیل داشتن آرد جو، یکی از بهترین منابع فیبر محسوب میشود و به پاکسازی بدن از مواد زائد کمک میکند. سبوس موجود در جو، سرشار از فیبر غذایی است و مانند سوختی برای باکتریهای مفید روده بزرگ عمل میکند. این باکتریها فیبر جو را تخمیر میکنند و در نتیجه اسید بوتیریک تولید میشود که این ماده، غذای اصلی سلولهای روده است. مصرف نان جو در حفظ سلامت روده بزرگ بسیار مؤثر است. جو با بهبود عملکرد روده، مدت زمان دفع مدفوع را کوتاهتر کرده و به پاکسازی معده کمک میکند. این ویژگی همچنین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و هموروئید (بواسیر) را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.
۲٫ علائم آرتروز را کاهش می دهد.
نان جو به دلیل داشتن آرد جو، حاوی ماده معدنی مس است. این ماده میتواند به کاهش نشانههای بیماری آرتریت روماتوئید کمک کند. مس رادیکالهای آزاد را که برای بدن مضر هستند، خنثی میکند و به این ترتیب به ترمیم و نوسازی سلولها یاری میرساند. همچنین مس نقش بسیار مهمی در تشکیل کلاژن و الاستین دارد و همین موضوع باعث میشود استخوانها و مفاصل انعطافپذیرتر شوند.
۳٫ از سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.
نان جو به شکل مؤثری از تشکیل سنگ در کیسه صفرا جلوگیری میکند.
جو به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر نامحلول، باعث کاهش ترشح اسید صفراوی میشود. این کار باعث میشود حساسیت بدن به انسولین بهتر شود و سطح تریگلیسیرید خون نیز پایین بیاید.
بر اساس مقالهای در مجله آمریکایی گوارش، زنانی که از رژیم غذایی پر فیبر استفاده میکنند، در مقایسه با کسانی که فیبر کمی مصرف میکنند، تا ۱۷٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا قرار دارند.
۴٫ به توسعه و ترمیم بافت بدن کمک می کند.
جو همچنین سرشار از فسفر است که به ترمیم و نوسازی سلولهای بدن کمک میکند. فسفر در ساخت استخوانها نیز نقش مهمی دارد. این ماده یک بخش اساسی برای تشکیل کدهای ژنتیکی محسوب میشود و در حفظ سلامت غشای سلولی و عملکرد سیستم عصبی ما نیز بسیار مؤثر است.

نان تهیه شده از آرد جو
۵٫ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
جو در مقایسه با پرتقال، حدود دو برابر بیشتر ویتامین C دارد. این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کم میکند.
آهن موجود در جو، حجم خون را افزایش داده و از کمخونی و احساس خستگی جلوگیری میکند. همچنین به عملکرد درست کلیهها و رشد و تکثیر سلولهای بدن کمک میکند.
علاوه بر این، جو حاوی مس است که در ساخت هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون نقش دارد.
۶٫ سلامتی را ارتقاء می بخشد.
فیبر موجود در جو باعث میشود غذا زمان کمتری در روده بزرگ بماند.
همچنین، جو منبع بسیار خوبی برای دریافت سلنیوم است. تحقیقات نشان داده که سلنیوم خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. این ماده برای سلامت غده تیروئید نیز ضروری است. سلنیوم همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت مینماید. علاوه بر این، ثابت شده که سلنیوم به ترمیم سلولهای آسیبدیده بدن کمک میکند.















































