مضرات آرد نول چیست ؟

در بیشتر آشپزخانهها، یک بسته آرد سفید در کابینت پیدا میشود. از این آرد برای پختن کیک برای کودکان، حلوا برای مناسبتهای خاص، و همچنین برای درست کردن شیرینی، کلوچه و حتی بعضی غذاها مانند کتلت و کوکو استفاده میشود.
آرد سفید از گندم تهیه میشود. هر دانه گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده است: جوانه که در مرکز دانه قرار دارد، اندوسپرم که بخش نشاستهای و اصلی گندم است، و سبوس که پوسته خارجی دانه محسوب میشود.
در فرآیند تولید آرد سفید، معمولاً جوانه و بخش عمدهای از سبوس از دانه جدا میشوند. در نتیجه، بسیاری از مواد مغذی موجود در گندم از بین میروند و تقریباً فقط نشاسته یا کربوهیدرات باقی میماند. هر چه آرد سفیدتر باشد، نشاسته آن بیشتر و ویتامینها و املاح آن کمتر است.
اگرچه آرد سفید باعث میشود نان و شیرینی ظاهر زیباتر و طعم بهتری داشته باشند، اما به دلیل نداشتن سبوس و از دست دادن مواد مغذی، ممکن است برای سلامتی مفید نباشد.
دسته بندی آرد گندم :
آرد گندم بر اساس معیارهای جهانی به انواع مختلفی مانند آرد ۷ درصد، ۱۲ درصد، ۱۵ درصد، ۱۸ درصد، ۲۱ درصد و ۲۳ درصد تقسیمبندی میشود.
هرچه رنگ آرد تیرهتر باشد، مقدار سبوس آن بیشتر است و در نتیجه، فیبر و مواد مفید بیشتری هم دارد.
در واقع، عددی که در نام آرد میآید، نشان میدهد چه مقدار از سبوس آن جدا شده است.
مثلاً آرد ۷ درصد یعنی فقط ۷ درصد سبوس آن گرفته شده و بقیهی سبوس در آرد باقی مانده است.
بنابراین هرچه سبوس بیشتری از آرد جدا شود، مانند آرد ۲۳ درصد، رنگ آن روشنتر و ارزش غذایی آن کمتر خواهد بود.
در ادامه، به بررسی ضررهای آرد نول میپردازیم.

مضرات آرد نول :
آرد سفید یا همان آرد نول، با اینکه باعث میشود شیرینی و نانها بافت بسیار نرم و لطیفی پیدا کنند، میتواند برای سلامتی ضررهایی هم داشته باشد.
فیبر بسیار کم :
امروزه تقریباً همه از فواید فراوان فیبر برای سلامتی آگاه هستند.
فیبر نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از سرطان دارد.
آرد سفید به دلیل فرآیند تولید، جوانه و سبوس خود را از دست داده و در نتیجه تقریباً بدون فیبر است.
در واقع این آرد تنها حاوی نشاسته و کربوهیدرات است و مواد مغذی چندانی ندارد.
به همین دلیل مصرف آن میتواند به راحتی باعث چاقی، دیابت نوع ۲، افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی و همچنین خطر سکته شود.
آنتی اکسیدان بسیار کم :
جوانه گندم و سبوس آن، سرشار از مواد مفیدی مانند آنتیاکسیدان، فیبر، اسید فولیک، اسید کافئیک، اسید فیتیک، ویتامین E و سلنیوم هستند. در مقابل، آرد سفید این مواد ضروری را یا اصلاً ندارد یا مقدار آن بسیار ناچیز است. آنتیاکسیدانها نقش اصلی را در مقابله با سرطان ایفا میکنند.
ویتامین E به سلامت پوست و چشم کمک میکند و اسید فولیک باعث بازسازی سیستم عصبی و درمان کمخونی میشود. اگر بدن شما این مواد را دریافت نکند، دچار استرس اکسیداتیو مکرر خواهد شد که نتیجه آن، ابتلا به بیماریهای مزمن و طولانیمدت است.
بعضی از کارخانهها سعی میکنند با افزودن موادی مانند آهن یا ویتامین D به آرد، ارزش غذایی آن را افزایش دهند. اما تحقیقات نشان داده که این مواد در اثر حرارت از بین میروند و تنها حدود ۳۰ درصد از آنها توسط بدن جذب میشود. علاوه بر این، موادی که به طور طبیعی مصرف میشوند، تأثیر بسیار بیشتر و پایدارتری نسبت به موادی دارند که به صورت مصنوعی اضافه شدهاند.
افزایش اشتها :
یکی دیگر از مشکلات آرد نول و محصولاتی که با آن درست میشوند، این است که باعث میشوند شما همیشه احساس گرسنگی کنید و اشتهایتان به طور واقعی برطرف نمیشود.
دلیل این موضوع آن است که آرد سفید، اساساً از نشاسته تشکیل شده که نوعی قند ساده است.
به همین دلیل، این آرد به سرعت در معده هضم میشود و پس از مدت کوتاهی، دوباره احساس گرسنگی به شما دست میدهد.
این میل مداوم به غذا خوردن، در واقع یک حس گرسنگی کاذب و نشانه کمبود انرژی واقعی بدن است که در نهایت باعث پرخوری و اضافه وزن میشود.
بروز و تشدید بیماری های التهابی با آرد نول :
مصرف آرد سفید میتواند مشکلات التهابی در بدن را تشدید کند. این مشکلات شامل انواع حساسیتها، دردهای مفصلی، آرتریت و حتی مشکلات گوارشی است که معمولاً با استرس اکسیداتیو همراه هستند.
اگر این بیماریها در مراحل اولیه کنترل نشوند، به مرور زمان به مشکلات مزمن و تکرارشونده تبدیل میشوند.
متأسفانه مصرف آرد سفید مانع از کنترل به موقع این بیماریها میشود.
در مقابل، آرد کامل یا آرد سبوسدار اثر کاملاً برعکسی دارد.
وقتی شما از آرد کامل استفاده میکنید، نه تنها بیماریهایتان بدتر نمیشود، بلکه در بسیاری از موارد بهبود هم پیدا میکنید.
دلیل این موضوع آن است که آرد کامل حاوی سبوس و جوانه گندم است و در نتیجه آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی لازم را به بدن شما میرساند.
برخی دیگر از مشکلات استفاده از آرد نول :
علاوه بر ضررهایی که آرد نول برای سلامتی دارد، مشکلات دیگری هم هنگام استفاده از این آرد پیش میآید.
پایین بودن ماندگاری :
آرد نول به خاطر داشتن مقداری روغن در پوسته گندم، ممکن است عمر کوتاهتری در مقایسه با آرد سفید داشته باشد. دلیل این موضوع آن است که وجود چربی در آرد، باعث میشود زودتر خراب شود.
سختی در تهیه محصولات مخصوص با آرد سفید :
آرد نول به خاطر داشتن پوسته غلات، گاهی ممکن است کار پخت بعضی از نانها و کیکها را سخت کند.
و نکته آخر :
وقت خرید نان دقت کنید که رنگ نان خیلی سفید نباشد.
هرچه نان تیرهتری انتخاب کنید، در واقع نان سالمتری برای خانواده خود خریدهاید.
سعی کنید از خوراکیهای فرآوری شده مانند انواع کیک، کلوچه، باقلوا و محصولات مشابه کمتر استفاده کنید.
چون برای درست کردن بهترین کیکها، شیرینیها و باقلواها معمولاً فقط از آرد سفید استفاده میشود.
گاهی اوقات از آردهای رژیمی و سالم مانند آرد جو، آرد چاودار، آرد بادام یا آرد نخودچی در پخت و پز استفاده کنید.
با این کار علاوه بر بهرهمندی از مواد مغذی، تنوع خوشمزهای نیز به غذاهای خود میدهید.
اگر شرایطش را دارید، میتوانید از دستگاه نانپزی خانگی کمک بگیرید.
در این صورت میتوانید بهترین آرد را بخرید و با اضافه کردن گیاهان معطر، دانههای روغنی یا انواع آجیل، نانهای خوشمزهای در خانه درست کنید و هر روز با بوی نان تازه از خواب بیدار شوید.
صدف آرد :
میتوانید تمام آردهای مورد نیاز خود را از مجموعه صدف آرد تهیه کنید.
این مجموعه انواع مختلف آرد، از آرد نول و فانتزی تا آردهای مخصوص رژیم غذایی مانند آرد چاودار، آرد جودوسر و آردهای بدون گلوتن را ارائه میدهد.
شماره تماس مدیریت:
۰۹۱۲۱۶۴۲۵۶۱
واتساپ:
۰۹۳۸۷۰۷۲۵۲۹














































