نان پیتا با آرد گندم کامل و فیلم آموزشی آن

نان پیتای تهیه شده از آرد گندم کامل، نانی خوشمزه، نرم و پُفدار است. این نان سالم، ساده و مقوی به راحتی و با هزینه کم درست می‌شود.
برخلاف نان‌های آماده فروشگاه‌ها، شما می‌توانید این نان را تازه و گرم میل کنید. هیچ چیز قابل مقایسه با طعم و بوی نان پیتای تازه‌ای که همین لحظه از فر خارج شده، نیست.
اگر در منطقه خاورمیانه زندگی کنید، حتماً می‌دانید که نان پیتای تازه چقدر طعم بی‌نظیری دارد.

مواد اولیه :

▢ ۱ و یک‌چهارم فنجان (۱۷۸ گرم) آرد سبوس‌دار
▢ نصف فنجان (۶۴ گرم) آرد مخصوص نان
▢ ۱ قاشق چای‌خوری شکر
▢ یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک
▢ ۱ قاشق چای‌خوری خمیرمایه خشک فوری
▢ ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
▢ سه‌چهارم فنجان آب نیم‌گرم

دستور تهیه نان پیتا با آرد گندم کامل :

در کاسه دستگاه همزن، آرد، نمک، شکر و پودر مایه خمیر را بریزید. این مواد خشک را ابتدا با یک قاشق به خوبی با هم ترکیب کنید.

سپس روغن زیتون را به مخلوط اضافه کرده و همزن را روشن کنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

حالا کم کم آب به مواد بیفزایید و اجازه دهید همزن به مدت ۸ دقیقه خمیر را ورز دهد. (اگر قصد دارید خمیر را با دست ورز دهید، این کار حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد.)

پس از این مرحله، خمیر را از کاسه خارج کنید و حدود یک قاشق چایخوری روغن به کف کاسه همزن اضافه نمایید.

گلوله خمیر را دوباره در کاسه قرار داده و آن را بچرخانید تا تمام سطح آن به روغن آغشته شود.

در پایان، روی کاسه را با یک پوشش نایلونی بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت یک ساعت در جای نسبتاً گرم استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.

شکل دهی و پخت:

فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید. یک سینی داخل فر بگذارید تا گرم شود.

خمیر را به نرمی از ظرف خارج کنید و آن را به چهار تکه هم‌وزن تقسیم کنید. هر تکه باید حدود ۱۰۵ گرم باشد.

روی سطح کار کمی آرد کامل بپاشید و هر قسمت از خمیر را به شکل یک توپ گرد درآورید. سپس روی توپ‌ها را با نایلون بپوشانید.

اولین توپ خمیر را بردارید و با وردنه به شکل یک دایره نازک، به ضخامت حدود ¼ اینچ، باز کنید.

این نان پیتا را روی یک دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید و دوباره روی آن را با نایلون بپوشانید. بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند.

این مراحل را برای سه توپ دیگر تکرار کنید تا در نهایت چهار نان پیتا داشته باشید که هر کدام روی دستمال کاغذی جداگانه‌ای قرار گرفته و با نایلون پوشانده شده‌اند.

پس از ۳۰ دقیقه، سینی داغ را با احتیاط از فر بیرون بیاورید. نان پیتاها را با دقت برگردانید و روی سینی داغ قرار دهید.

نان‌ها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در فر بپزید. وقتی که پیتاها به خوبی پف کردند، یعنی پخته شده‌اند. آنها را از فر خارج کنید و تا زمان سرو، با یک دستمال تمیز بپوشانید.

در ادامه می‌توانید فیلم تهیه نان پیتا با آرد گندم کامل را مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن